България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече обявиха

...
България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече обявиха
Коментари Харесай

Земеделският министър: България също обмисля забрана за внос на украинско зърно

България обмисля възбрана за импорт на украинско зърно,  каквато към този момент оповестиха Полша и Унгария, заяви в Пловдив министърът на земеделието  Явор Гечев , представен от  БНР .

„ Трябва да се запазят и българските ползи, още повече че, когато две от страните реагират по този метод, то в случай че ние не реагираме по подобен, натрупванията на българска територия може да станат още по-големи, така че работим.

Утре очаквам отчетите за правните учредения на процедура, на които са го наложили сътрудниците. Работим в тази тенденция, ще  имаме връзка с министъра на стопанската система, тъй като той е отрасловият министър във връзка с този вид ограничения.

Предполагам, че във вторник ние към този момент, събирайки цялата информация, ще има връзки с президента, който директно има задължения в тази обстановка, така че е въпрос на време “.

Министър Гечев напомни, че още през септември страната ни е поискала реакция от Брюксел, а преди дни е провел онлайн диалози с негови сътрудници от шест страни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР